2011. január 7., péntek

Benina: Bíborhajú - A boszorka fénye




Ez a könyv egy magyar írónő, Benina első könyve. A Könyvmolyképző Kiadó felkarolta a fiatal magyar írókat és Benináén kívül még 2 könyv jelent meg. De az övé keltette fel leginkább az érdeklődésem és el is nyerte a tetszésem.
Kiadó: Könyvmolyképző
Kiadás éve: 2010
Műfaj: fantasy, romantikus, iskolai élet, boszorkányok
Története: Claire White egy tisztavérű, árva boszorkány. Ő az utolsók közé tartozik. A tisztavérű boszorkányokra vadásznak, ezért még kiskorában, szülei halála után kapott egy mentort Gideont. Ő viszont most halott. A lány szeme láttára ölik meg. Claire depresszióba süllyed mindaddig, míg egy titokzatos féldémon Kellan Black megjelenik. Érzi, hogy a fiút sötétség lengi körül, mégis vonzza. Kiderül Kellan lesz az új mentora és a fiú mindenképp rá akarja ébreszteni erejére.
Vélemény: Húú... Nem is tudom mivel kezdem. Akkor először a világgal. Nagyon logikusan és pontosan fel van építve a világ. A tisztavérűek védelme, a bölcs, a varázslatok... minden a helyén van. Az külön tetszett, hogy minden varázslatra külön szó van és az a hátulján meg van magyarázva a gyengébbek kedvéért.(Vagyis az én kedvemért is) Az alaphelyzet felkelti az ember érdeklődését és a történet az elejétől a végéig nem engedi el az olvasót. Akkor a karakterek... Kellan karakterét imádtam a legjobban. Ő az a karakter, aki a jó és a rossz között tengődik és hol erre, hol arra az oldalra hajol. Bevallom, imádom az ilyen a karaktereket. És nem azokat a nyálgépeket, akikről manapság szólnak a tini regények. Claire karaktere vegyes érzelmeket váltott ki. Az elején túl esetlennek találtam, mégis logikus volt. Hisz az ember ha 18 évnyi tudatlanságban él nem lesz rögtön szuperhős. A ragaszkodása Kellanhez volt először furcsa nekem, de amikor belegondoltam az is érthetővé vált. És a mellékszereplők közül, akit megemlítenék az Claire barátnője lenne. Ő tökéletesen megmutatja, milyen amikor az ember a befásult hagyományok és barátság között ingadozik. Egyszerűen briliáns.
Borító: 5/5
Könyv értékelése: 7/7